SZÜLŐKNEK

A ccusa-ról röviden

1985 óta biztosítjuk a legmagasabb szintű szolgáltatást 15 globális programunkon. 60 irodánk található világszerte, ahol megvannak a forrásaink, az eszközeink és a tapasztalatunk.A CCUSA magyarországi szervezete 1990 óta biztosít gyermekének egy felejthetetlen élményt, úgy ahogy azt már megtettük 5600  jelentkezőnkkel. Továbbá meg találhatóak vagyunk a Az Amerikai Egyesült Államok külügyminisztériumának a hivatalos szponzorlistáján, a magyarországi Amerikai Nagykövetség honlapján, és a Fővárosi Munkaügyi Központban bejegyzett engedély számunk: 46537-4/2004-0100-319.
Ha ezek után még bármilyen kérdés felmerült önben mindenkit szívesen látunk a Nyílt napjainkon amik minden kedden és csütörtökön 13-15 óra között tartunk az budapesti irodánkban (1072 Budapest, Rákóczi út 8/B, 3. emelet 8. ajtó).

MINDENKI SZÁMÁRA VAN PROGRAMUNK

CCUSA a szakma szakembere, ha nyári táborokról van szó, hiszen mi munkalehetőségeket ajánlunk 4 különböző országban (beleértve a saját ‘amerikai típusú táborunkat’ ami az Államokon kívül található). Emellett dolgozunk a kulturális csereprogramjainkon (a nyári gyerektábori lehetőségeink mellett), amik ideálisak, ha van egy szabad éved vagy a nyári vakációdat szeretnéd másképp eltölteni akár diák vagy, akár nem beleértve:

  • Work and Travel programjaink az Államokban vagy Kanadában lehetőséget adnak az embereknek, hogy válasszanak az érdeklődési körüknek megfelelően
  • Önkéntes és tanítói projektek Afrikában, Ázsiában és Dél-Akfrikában.

ELŐNYÖK

Egy fiatal, aki részt vesz egy CCUSA programon, utána újult erővel tér vissza és külföldi munkatapasztalattal. Nem csak kialakul bennük a függetlenség, érettség és megértés, de egy új élettapasztalattal térnek vissza, ami felkészíti őket a jövőre!
Ha a gyereked jelentkezik akár a Camp Counselors USA, akár a Work Experience USA programunkra, megnyugodhatsz, mert egy hivatalos J-1 vízum szponzor céget választottak. A CCUSA az egyik a két hivatalos amerikai J-1 vízum szponzor cég közül. Ez a támogatás azt jelenti, hogy minket az Amerikai Egyesült Államok külügyminisztériuma jelölt ki arra, hogy szorosan együtt dolgozva a jelentkezőkkel segítsük őket a J-1-es vízum megszerzéséhez, ami a munkájukhoz majd szükséges lesz.

INTERJÚK/BIZONYÍTVÁNYOK/VÍZUMOK

Ha jelentkezel bármelyik CCUSA programra, több jelentkezési lépésen kell átmenned – online jelentkezés, ahol megmutatod a te készségeidet és tapasztalatodat, befizeted a jelentkezési díjat, hogy lássuk az elkötelezettségedet a programra, ezután részt veszel egy CCUSA interjún, hozol magadról referenciákat (különböző programjaink más és más referenciák szükségesek).
A programtól függően szükséges vízum, hatósági erkölcsi bizonyítvány és egészségügyi papírok is. Ezeket általában egy harmadik helyről kell beszerezni, de a CCUSA ebben is segít és napra kész segítséget ad.

BIZTOSÍTÁS

A mi biztosításunk nem fedezi a nyár folyamán felmerülő, de már meglévő egészségügyi promlémákat, úgyhogy javasoljuk azoknak, akinek szükséges plusz ellátás  a nyár programjaink időtartama alatt is, keressek egyéni biztosítást még az utazás előtt.

TÁMOGATÁS

A CCUSA teljes támogatást nyújt mind itt Magyarországon, mind abban az országban ahova utazol velünk. Emellett amerikai irodánk a nap 24 órájában rendelkezésedre áll. Minden jelentkezőnk kap tanácsot és segítséget az utazásukhoz még a program megkezdése előtt. Néhány programunkon kötelező a részvétel egy kiutazás előtti tájékoztatón, ahol mindent részletesen elmondunk a jelentkezőinknek.

REPÜLŐJEGYEK

A programtól függően választhatsz, hogy magadnak veszed-e a repjegyet és ezáltal rugalmasan választhatod ki magadnak a repülőjegyedet vagy pedig a CCUSA vegye meg neked. Mi együtt dolgozunk egy helyi utazási ügynökséggel, tőlük mindig az aktuális legjobb árakat kapjuk és segítenek bármely jelentkezőnknek, akik segítséget kérnek tőlük repülőjegy vásárlásban.

PROGRAMDÍJAK

Minden programunknak különbözőek a díjai, a díjszabás minden programnál külön-külön megtalálható. Lehetségesek egyéb díjak is (pl.: J-1 vízumjelentkezés, orvosi papír, hatósági erkölcsi bizonyítványigénylés, stb.), de ez nem minden programunknál szükséges. A CCUSA-nak fizetendő programdíj fedezi a biztosítást, a dolgozókat, orientációkat, repülőjegyeket (ha ezt a programdíj tartalmazza) és egyéb szolgáltatásokat is. Bizonyos díjak visszatéríthetőek, ha a jelentkező visszalép a programból (lásd a különböző programok szerződéseiben a specifikus visszatérítési feltételeket)