• CD img
 • CD img
 • CD img
 • CD img
 • CD img
 • CD img
 • CD img
 • CD img
 • CD img
 • CD img
 • CD img
 • CD img

A GYERMEKFELÜGYELő SZEREPE

Mint vezető, példakép, barát, testvér és erkölcsi iránytű a különböző korú táborozók számára, az elsődleges felelősséged az átfogó felügyelet és ellenőrzés lesz. Te fogod biztosítani a táborozók jólétét, valamint azt, hogy a tábori élményük olyan vidám és tartalmas legyen, amennyire csak lehetséges. Gyermekfelügyelőként napi 24 órát leszel a táborozókkal.

SZÁLLÁS

A legtöbb gyermekfelügyelő közös kabinban vagy sátorban lakik 8-12 gyerekkel és egy másik gyermekfelügyelővel. Néhány kabinnak saját fürdőszobája is van, de gyakoribb, hogy több kabinnak van egy közös, központi fürdőszobája.

AZ ÉTEL

A személyzet és a táborozók az ebédlőben étkeznek. A legtöbb esetben a táborozóiddal és a gyermekfelügyelő társaddal fogsz étkezni. Táborodtól függően, az ételt büfé jelleggel, vagy az asztalhoz tálcán kapod. Az ebédlő a tábor egyik legvidámabb és leginkább élettel teli része sok beszélgetéssel, éljenzéssel és énekléssel.

NAPKÖZBEN

A tudásodnak, képességeidnek, tapasztalatodnak és bizonyítványaidnak megfelelően egy bizonyos tevékenységet fogsz oktatni („Activity counselor”), vagy ún. általános gyerekfelügyelő leszel. Mindkét esetben a táborozókkal együtt veszel részt a programokon.

MUNKAIDő ÉS KÖTELEZETTSÉGEK

A program résztvevőjeként minimum 8 hetet kell dolgoznod. Ez idő alatt minimum 6 teljes szabadnapod és néhány órás esti pihenőd lesz.

Nem kell, hogy olimpiai bajnok légy!

A jó hír az, hogy a legtöbb esetben, az a tapasztalat, amelyet otthon szereztél azzal, hogy hobbi szinten, helyi csapatban, klubban vagy az egyetemen játszottál a barátaiddal, elegendő lesz arra, hogy gyerekeket taníts a táborban, vagy segíts nekik az adott sportban/tevékenységben való fejlődésben.

Egyéb képzés

Miért is ne jelentkeznél egy tudásodat felfrissítő kurzusra még itthon, hogy ezáltal könnyebben és magasabb szinten tudd átadni tudásod a táborban? Jó úszó vagy? Akkor érdemes lenne egy Lifeguard vagy úszásoktató kurzusra jelentkezned. Elsősegély-bizonyítványod birtokában értékes tapasztalatokkal vágsz bele a tábori munkába.

ACTIVITY COUNSELOR SKILLS

Land Sports
American Football
Archery
Baseball
Basketball
Fencing
Field Hockey
Fitness Instructor
Football/Soccer
Golf
Gymnastics Lacrosse
Martial Arts
Roller Hockey
Rugby
Skateboarding
Softball
Tennis
Volleyball
Yoga
Waterfront
Boat Driving
Canoeing
Diving
Fishing
Kayaking
Kneeboarding
Lifeguard (Surf and/or Pool)
Sailing
Scuba Diving
Surfing
Swimming
Wakeboarding
Waterskiing
Whitewater Kayaking
Whitewater Rafting
Windsurfing
Arts & Crafts
Batiking
Cartooning
Ceramics/Pottery
Graphic Arts
Jewelry Making
Leather Work
Nature Craft
Painting
Photography (Film/Digital)
Rocketry
Screen Printing
Sculpture
Stained Glass
Tie-dyeing
Woodworking
Performing Arts
Ballet/Dance
Campfire Singing and Performing
Choreography
Circus
Costume/Set Design
Drama
Guitar
Magic
Music
Piano
Radio Amateurs
Singing
Theater/Stage Manager
Video Production
Outdoor Skills/Adventure
Abseiling/Rappelling
Backpacking
Camping/Hiking
Farm Animal Care
Farming
Go-carts
Horseback Riding (Western/English)
Low/High Ropes
Mountain Biking
Orienteering
Outdoor Cooking
Riflery
Rock Climbing
Scouting

ÁLTALÁNOS GYEREKFELÜGYELő

Abban az esetben, ha az előbb felsoroltak közül több tevékenységben is van már tapasztalatod, vagy hajlandó vagy elsajátítani ezeket a tábor kezdete előtt, akkor a táborod felvehet ebbe a pozícióba.