ÉLMÉNYBESZÁMOLÓK

Jelentkezőink elmesélik, hogy merre jártak és kikkel találkoztak a kalandos nyár végi utazásaik során.

Jelentkezőink írták:Sztrávadászat Amerikában #2 - Macklemore

Mert Amerikában bármi megtörténhet...
A tábor után hárman indultunk útnak felfedezni az Egyesült Államok keleti partjának néhány legnagyobb városát; Washington D.C.-t, Bostont és New Yorkot. Szeptember elsején késő délután érkeztünk New Yorkba, majd egy három napos városnéző túra vette kezdetét. A három hosszú, ám annál tartalmasabb nap után péntek reggel utazótársaim tovább indultak Floridába, az én gépem viszont szombaton délután indult haza, így maradtam még másfél napot a városban. Milyen jól is tettem!

Szerda délután kezdődött minden Twitteren. Az üzenőfalat görgetve lettem figyelmes egy tweetre, amiben ez állt: "NYC! Come see Macklemore & Fences' Good Morning America performances on Friday as a part of the Summer Concert Series!" Előzményként itt meg kell említenem, hogy Macklemore & Ryan Lewis augusztusban Budapesten lépett fel a Sziget fesztivál keretein belül, amin rengeteg barátom ott lehetett és nagy rajongók lévén a videók láttán egy jó párunknak a szívünk szakadt meg a táborban, hogy kihagytuk a koncertet. Ezek után gondolom, mondanom sem kell, hogy amint megláttam a fent említett tweetet, azonnal nyomozni kezdtem hogyan juthatok el a felvételre. Hárman mentünk volna, viszont jegyet kellett foglalni, amit maximum két személyre engedélyeztek, így hosszas megfontolás után hagytam a dolgot, mondván, hogy majd megbeszélem a többiekkel. Egészen addig húztam az időt, hogy mire észbe kaptam, már csütörtök este volt, de még mindig nem volt jegyem. Ettől függetlenül elhatároztam, hogy bár jegyem nincs, mégis elmegyek a helyszínre és lesz ami lesz. Végül péntek reggel egyedül indultam útnak (itt már bántam, hogy a többiekre vártam és egy jegyet se foglaltam...) az ABC csatorna Time Square-en lévő stúdiójához. 

Reggel 8-ra értem oda, ahol már odakint egy kisebb tömeg verődött össze, így tudtam, hogy jó helyen vagyok. A stúdió előtti téren is fel volt állítva pár kamera, amit emberek vettek körül, illetve a stúdió ablakainál is álltak, ami kicsit elbizonytalanított a továbbiakban. Öt percen belül viszont megtörtént az, amire nem számítottam; megláttam egy a csatornánál dolgozó hölgyet beszélgetni a várakozókkal. Odamentem hozzájuk, azt remélve, hogy valamilyen információt megtudhatok a felvételről, a következő pillanatban pedig arra lettem figyelmes, hogy a hölgy tőlem kérdezi, hogy szeretnék-e bemenni a felvételre és megnézni Macklemore koncertjét. Én pedig mintha ez a világ legtermészetesebb dolga lenne egy laza, teljesen nyugodt "Yes, sure, why not?!"-tal nyugtáztam a dolgot, majd beálltam a stúdió oldalában lévő művészbejáró előtti sorba. Aztán felfogtam a dolgot; látni fogom Macklemore-t és Fences-t élőben, tőlem alig pár méterre lesznek és az egyik kedvenc dalomat fogják előadni. El sem akartam hinni, hogy ez tényleg velem történik. 9 körül - egy alapos táskavizsgálat után, mert fő a biztonság! - engedtek be minket a stúdióba, ahol már minden készen állt, csak a szereplők hiányoztak. Olyan szerencsém volt, hogy a második sorba kerültem közvetlenül a színpad közepe elé, így a látvány is a lehető legtökéletesebb volt (a kamerákat leszámítva). 15 perc várakozás után megérkezett a banda, utánuk a műsor egyik hosztja George Stephanopoulos, majd Fences és a felvétel kezdete előtt pár perccel Macklemore is. Megvolt a felkonferáló szöveg, csapó indult, kamera forgott és már játszottak is. Egy kis kulisszatitok, ami számomra nagyon érdekes volt: a stúdióban alig lehetett hallani valamit az énekből, a rapből már valamivel többet, de a zenei alap tökéletesen hallható volt. Az élményből viszont ez egy cseppet sem vett el. A dal után egy két perces interjút is csinált velük a hoszt, majd egy reklámszpotot is felvettek. És ezzel azt hittem vége is a dolognak. Pedig csak akkor kezdődött!

A felvétel után a stúdió elé mentem, ahol beszédbe elegyedtem egy biztonsági őrrel, aki megerősített abban, hogy sajnos nem ott fog távozni Macklemore a stúdióból, ezért úgy döntöttem, hogy tovább is indulok a Rockefeller Plaza irányába az NBC Store-ba. Az utam visszavezetett a művészbejáróhoz, ahol páran várakoztak, hogy találkozhassanak Macklemore-ral. Rövid gondolkodás után arra jutottam, hogy adok egy esélyt a dolognak, veszíteni valóm úgy sincs. 10 perc várakozás után viszont kinyílt az ajtó és nem más, mint Macklemore lépett ki rajta. Nem akartam elhinni (ismét)!! Először az autójához indult, de aztán felénk vette az irányt. Én pedig remegtem. Gyorsan előkotortam a táskámból a kis noteszemet és amint lehetőségem nyílt rá, odanyújtottam neki, ő pedig aláírta. Továbbra sem akartam elhinni. Már úgy tűnt a dolog, hogy tovább is indul, én pedig lemondtam a közös képről, de végül sikerült közelebb kerülnöm hozzá és minden bátorságomat összeszedve megkértem, hogy készítsünk egy fotót, ő pedig egy készséges "of course"-szal már fotókész is volt. Gyorsan megcsináltam a képet és megköszöntem. Nagyon kedves és közvetlen volt és a paparazziknak is készségesen válaszolt a kérdéseikre. Két perccel később pedig lehetőségem nyílt Fences-zel is képet készíteni, aki szintén rendkívül készséges volt és érezni lehetett, hogy nagyra becsüli a rajongóit.

És így találkoztam Macklemore-ral és Fences-zel. Végezetül pedig a műsorban leadott felvételt osztanám meg veletek, bár még továbbra is nehezemre esik elhinni, hogy egy ilyen élményben lehetett részem... ;

Két év múlva tervezek visszatérni Amerikába a CCUSA-val, remélem akkor is hasonlóan jó élményekben lesz részem!
http://youtu.be/I23FFzIPnqY

Dorottya Pongrácz :)
Sztárvadászaton Los Angelesben - How I met Ashton and Dermot... :)

CCUSA résztvevőnk, Benkő Anita jelenti Los Angelesből

A tábor után Los Angelesbe vettem az irányt. Első nap egy angol barátnőmmel elmentünk Disneylandbe, majd az ő moteljében is szálltam meg. Miközben kérdezgettem, hogy ő mit csinált LA-ben, megemlítette, hogy mikor épp Hollywoodban voltak a1 barátaival, az új “Planes” animációs film premierje volt, és láttak 1-2 híres embert. Ezen fellelkesülve, mikor ő másnap elment, utánanéztem, hátha lesz még hasonló, amíg itt vagyok.  Szerencsém volt. 2 nap egymás után is volt premier, ezek közül a másodikra mentem el, a “Jobs” premierjére, amiben Ashton Kutcher alakítja Steve Jobsot, az Apple cég nemrég elhunyt alapítóját. (http://www.seeing-stars.com oldalt ajánlanám mindenki figyelmébe, illetve hogy augusztus 26-án Vin Diesel csillagot kap a sétányon :D )

Gondoltam szerencsét próbálok, így egy egész napnyi Hollywood Boulevard-i

 sétálgatás után elindultam, hogy élőben is lássak néhány csillagot.

 A tömegközlekedés először bonyolultnak tűnt, de elég gyorsan belejöttem és az emberek is segítőkészek voltak. LA belvárosába kellett mennem egy nagy mozihoz az Olympic Boulevard-on. 18.30-ra volt meghirdetve az esemény, úgyhogy olyan 6 óra fele odaértem. Az emberek gyülekeztek már, de még nem volt nagy tömeg, úgyhogy végül közvetlen a kordonnál, több újságíró mellett lett helyem. Hosszas ácsorgás következett, mialatt megfigyeltem az újságírókat és paparazzikat. Furcsa volt látni, hogy nekik ez mennyire mindennapi esemény. Végül elkezdtek szállingózni a filmszereplői. Az újságírók rögtön elkezdtek kiabálni nekik, a keresztnevüket, illetve azt, hogy “Will you sign?”,hogy jöjjenek oda, és amiket hoztak nagy képeket írják alá. Sajna én nem sok mindenkit ismertem, de 2-en közülük odajöttek aláírni, az egyik srác fotózkodott is. Aztán megérkezett Dermot Mulroney, akit én speciel az egyik kedvenc sorozatomból ismerek, a New Girlből, de játszott a Zodiákusban, a Fehérpokolban, az Álljon meg a nászmenetben, és a Jóbarátokban is volt egy kisebb szerepe. Ő is nagyon közvetlennek bizonyult, és közös fotóm is van vele!

Ismét hosszas várakozás következett, majd végre megérkezett Ashton Kutcher! A tömeg elkezdett kiabálni, ő pedig rögtön elindult felénk. Végigment az egész kordon mentén, és kezet fogott az első sorban állókkal. Sajna képet nem volt ideje készíteni, mert eléggé késve érkezett, de szerintem ha jobban ráért volna, akkor több időt is eltölt velünk. Többször is megköszönte, hogy eljöttünk. Nagyon kedves és közvetlen volt.

Ezután én rögtön elindultam a motelbe, mert elég messze volt, és nem a legjobb környék, úgyhogy szerettem volna sötétedés előtt visszaérni. Ez nem jött össze ugyan, de megérte az élmény, és hogy elmondhatom, hogy Ashton Kutcher félméternyire állt mellettem! Nem mindennapi élmény, az biztos! 

Sok sikert minden más CCUSA utazónak a sztárvadászathoz, és remélem másnak is lesz hasonló szerencséje augusztus 26-án!