• RU img
 • RU img
 • RU img
 • RU img
 • RU img
 • RU img
 • RU img
 • RU img
 • RU img
 • RU img
 • RU img
 • RU img
 • RU img

A PROGRAM ÁTTEKINTÉSE

NYÁRI TÁBOROZÁS – EGY REMEK OROSZ TRADÍCIÓ

Minden nyáron orosz gyermekek ezrei indulnak el táborozni, az ország kempingjeinek egyikébe, akár a Fekete-tenger strandjaihoz vagy akár Bajkál-tó partjaihoz. Mindegyik tábor más és más, mindnek megvan a maga filozófiája, de abban megegyeznek, hogy mind természetes környezetben biztosít pihenőhelyet és persze sok mókát a kicsik számára. Sok mindenben hasonlítanak azokra az amerikai és kanadai gyerektáborokra, melyekkel a CCUSA szervezet dolgozik. A táborok általában kilométerekre találhatók a legközelebbi várostól, más szóval ne a fejlett civilizációban képzeld el őket.

Általában egy tábor a következőkből áll: egy nagyobb ebédlő, sport épületek és kollégiumok. A gyermekek általában 10-28 napos turnusokra érkeznek. Sok tábori szabadidős tevékenység, a gyönyörű orosz vidéken folyik, egy-egy folyó vagy tó szomszédságában, melyek az úszáshoz, csónakázáshoz vagy kenuzáshoz adnak csodálatos hátteret. Egyéb tevékenységekre is van lehetőség a táborokban: színház és drámajátékok, kézművesség, rajzolás-festészet, tánc és mindenféle szárazföldi sportok.

DOLGOZZ OROSZ GYEREKEKKEL!

Önkéntes munkád részeként, nemcsak gyerekeket tanítasz majd, hanem a kultúrádat is megosztod velük. A táborban angolul fogsz tanítani és kollégáiddal kommunikálni, de természetesen rengeteg lehetőséged lesz az orosz nyelvet használni és gyakorolni. A legtöbb esetben egyfajta általános gyermekfelügyelő leszel, aki lelkes asszisztensként mindenhol segít, ahol lehet.   

A GYEREKFELÜGYELŐ (CAMP COUNSELOR)

Mi is az a  „camp counselor”? Csakúgy, mint az amerikai – kanadai táborokban itt is egyszerre leszel tanára, vezetője, edzője és barátja a gyermekeknek, akik az orosz táborokba jobbára a 7-17 éves korosztályból jönnek. Felelős leszel a biztonságukért és jólétükért, de persze az is fontos feladatod lesz, hogy minél jobban érezzék magukat a táborban. Főként a szabadban és a természetben fogtok sok időt tölteni, erre készülj fel! Minden nap más és mást hoz feladatok terén, a gyerekfelügyelők a táborban szinte mindent csinálnak! A nyár végére – ezt garantáljuk – nemcsak az orosz kultúrát fogod jobban ismerni, hanem önmagadat is.

NÉPSZERŰSÍTSD KULTÚRÁNKAT ÉS A MAGYAR TRADÍCIÓKAT!

Légy felkészülve, hogy felkérnek: a nyár folyamán oszd kultúrádat és magyar tradíciókat az orosz gyerekekkel és felügyelőkkel. Ugyanakkor lehet, hogy angol nyelvet is kell majd tanítanod. Vannak táborok, ahol mindez szabadidős foglalkozások keretében zajlik, mint például olvasás, dalok, sportok és játékok. Más táborokban angolt kell majd tanítanod egy klasszikus tantermi körülmények között. Tervezz minél több játékos gyakorlatot!

PROGRAM OPCIÓK

Választhatsz, hogy 4 vagy 8 hetes turnusra mennél-e ki utazni, de a magas induló költségek miatt, ajánlatos a hosszabb időtartamot választani. További információkért ezzel a programmal kapcsolatban kérjük írj a hungary@ccusa.hu emailcímre.

EZ A PROGRAM NEM MINDENKINEK SZÓL!

Orosz gyermektáborban counselor-ként nem lesz könnyű a feladatod. Hosszú órákat fogsz dolgozni, és a gyerekek éjjel-nappal adnak majd elfoglaltságot. Miközben tanítod őket, együtt étkezel velük, sőt  még egy faházban is fogsz velük aludni - közben állandó jelleggel válaszolgatsz kérdéseikre. Számodra ismeretlen nyári tábori szokásokhoz, tradíciókhoz kell majd alkalmazkodnod. Fontos, hogy tudd, ennek a nyári tábori programnak szigorú szabályai vannak. Könnyen meglehet, hogy kisebb fajta kulturális sokkban lesz részed, és fizikailag is megviselhet a megváltozott étrend és a táborok földrajzi elhelyezkedéséből és klímájából eredő egyéb egészséget befolyásoló tényezők. Fontos, hogy rugalmas legyél. Ez nem egy nyaralás, de a megfelelő hozzáállással életre szóló élmények várnak.