A CCUSA TÖRTÉNETE

A CCUSA-t 1985ben alapították, azzal a céllal, hogy fiataloknak olyan lehetőséget biztosítson, amivel megtapasztalhatják a nyári táborokat az Államokban. Napjainkban már egy nemzetközileg elismert szervezet vagyunk több mint 15 programmal* világszerte és több mint 60 országban toborzunk jelentkezőket. Szervezetünk 1985 óta több mint 300,0000 fiatalt helyezett el több száz amerikai nyári táborban és egyéb szezonális nyári munkahelyeken országszerte az Államokban, Kanadában, Ausztráliában, Új-Zélandon, Írországban, az Egyesült Királyságban, Európában, Brazíliában, Ázsiában és Dél-Afrikában! *(A Magyaroszágon elérhető programokról fent a Programjaink menü pont alatt tájékozódhatsz!)

Lentebb részletesebben olvashatsz a CCUSA-ról:

A Camp Counselors USA programot 1985-ben találták ki, hogy lehetőséget adjon nemzetközi diákoknak az Államokban dolgozni és megosztani a saját kultúrájukat és tapasztalataikat amerikai gyerekekkel a nyári vakációjuk alatt. A Camp Counselors USA, mint tábori személyzet ellátó kifejlesztett egy jó minőségű szolgáltatást mind a jelentkezőink mind a táboraink részére. A Camp Counselors USA elismert az amerikai táborok körében, mint olyan szervezet, akik a legjobb táboroztatókat és tábori személyzetet biztosítják számukra. A jelentkezők, akiket mi toborzunk ismertek a jó hozzáállásukról, munkamoráljukról és képességeikről.

1990-ben a CCUSA elkezdte munkásságát Magyarországon is és így a magyar diákok is lehetőséget kaptak arra, hogy megismerjék és megtapasztalják az amerikai kultúrát és belekóstoljanak az gyerektáborok világába. 1990 óta a CCUSA több mint 5200 résztvevőt küldött külföldre dolgozni.

1995-ben elindult a Work Experience USA programunk, amellyel kibővítettük a lehetőségeket a nemzetközi diákoknak. A Work Experience USA egy olyan lehetőséget biztosít, amivel tapasztalatot szerezhetnek egy amerikai munkahelyen. A jelentkezőink kimennek az Államokban dolgozni a nyári szünetük alatt. Nagyon sok jelentkezőnk dolgozott nemzeti parkokban, vidámparkokban, üdülőhelyeken, hotelokban, farmokon és még sok más szezonális munkahelyeken. Ez egy olyan program, amin csak egyetemisták/felsőoktatásban tanulók vehetnek részt, hogy még több munka tapasztalatot és újra barátokat szerezzenek.

1996 óta a CCUSA kiterjesztette a munka lehetőségeit az Államokon kívülre és elindította a Camp Counselors Russia programját. Ez a program lehetőséget ad a fiataloknak, hogy egy orosz gyerektáborban táboroztatóként dolgozzanak orosz gyerekekkel és megosszák egymással a kultúrájukat, tapasztalataikat és tradícióikat.

2000-ben elindult a Practical Traning USA porgramunk. A J-1 gyakornoki vízum lehetőséget ad arra, hogy képzett jelentkezők dolgozzanak kereskedelmi, pénzügyi, üzleti és menedzsment területeken és tovább fejleszthessék tudásukat ezalatt a 12-18 hónapos gyakornoki program során. Ennek a programnak a sikeres teljesítése értékes része lehet egy önéletrajznak.

2003-ban debütált a Camp California programunk. Az évek során sok-sok felkérés érkezett egy amerikai típusú gyerektáborra itt Európában. a CCUSA létrehozta és felépítette ezt a tábort lent az adriai tenger partján. 2 hetes turnusokban, turnusonként több mint 160 gyerek és 50 táboroztató érkezik a világ minden tájáról. Ebben a táborban minden megtalálható: nemzetközi barátságok, éneklés, játékok, kötélpályák, falmászás és természetes a gyönyörű vízi programok beleértve a híres hajózós programjukat is. A CCUSA toboroz mind táborozókat mind pedig személyzetet ebbe a táborba.

2006-ban elindult a Camp Canada programunk. A CCUSA és a NYQUEST együttműködésével lehetőség nyílik arra, hogy tábori tapasztalatokra a kanadai gyerek táborokban  tehessenek szert a jelentkezők.

A CCUSA program által kialakíthatsz erős barátságokat emberekkel a világ minden tájáról. Megtanulsz és megtapasztalsz különböző életmódokat akár csak egy igazi utazó és ezáltal egy értékes része leszel, annak a közösségnek, ahol dolgozol.

Idén 35,000 jelentkező élt a CCUSA programok adta lehetőséggel, hogy dolgozzon vagy önkéntes munkát vállaljon! Mi nagyon büszkék vagyunk azokra a programjainkra, amiket nektek ajánlunk. Ezek a programok garantálják, hogy szórakoztató, biztonságos és egyben érdemes módon tapasztald meg a világot! Sok szeretettel várunk programjainkon, hogy segíthessünk és, hogy átéld életed legjobb nyarát!

A CCUSA csapata