• CC img
 • CC img
 • CC img
 • CC img
 • CC img
 • CC img
 • CC img
 • CC img
 • CC img
 • CC img
 • CC img
 • CC img
 • CC img

A GYERMEKFELÜGYELő SZEREPE

Mint vezető, példakép és erkölcsi iránytű a 7-16 éves táborozók számára elsődleges felelősséged az átfogó felügyelet/ellenőrzés lesz. Te fogod biztosítani a táborozók jólétét, valamint azt, hogy a tábori élményük olyan vidám és tartalmas legyen, amennyire csak lehetséges. Gyermekfelügyelőként napi 24 órát leszel a táborozókkal.

SZÁLLÁS

A legtöbb gyermekfelügyelő közös kabinban vagy sátorban lakik 8-10 gyerekkel és egy másik gyermekfelügyelővel. Néhány kabinnak saját fürdőszobája is van, de gyakoribb, hogy több kabinnak van egy közös, központi fürdőszobája.

AZ ÉTEL

A személyzet és a táborozók az ebédlőben étkeznek. A legtöbb esetben a táborozóiddal és a gyermekfelügyelő társaddal fogsz étkezni. Az ebédlő a tábor egyik legvidámabb és leginkább élettel teli része sok beszélgetéssel, éljenzéssel és énekléssel.

MUNKAIDŐ ÉS KÖTELEZETTSÉGEK

Bármely korábbi CCUSA résztvevő meg tudja mondani, hogy táborban dolgozni az egyik legjobb életet megváltoztató élmény, amelyben valaha részed lehet. De nem szabad elfelejteni, hogy a tábor vidám és szorgalmas hozzáállást vár el. A szabadnapjaidat leszámítva napi 24 órát fogsz egy élénk gyerekcsoporttal tölteni. Hozzá kell szoknod a hiányos magánélethez és az alapszintű szálláshoz.  Elvárják majd tőled, hogy kövesd a szigorú tábori szabályokat, amelyek mind a táborozókra, mind a tábor személyzetére vonatkoznak. Ezek általában tartalmazzák a következőket: tilos dohányozni, tilos alkoholos italokat fogyasztani a tábor területén (és mindenütt másutt az Egyesült Államokban, amíg el nem múltál 21 éves) és az éjszakai kijárási tilalom. Mindent egybevetve, a tábor jó hangulata sokkal több, mint a kemény munka kiegyenlítése.

NAPKÖZBEN

Az eddigi tapasztalataid alapján vagy úgynevezett Activity Counselor-ként vesz fel a tábor, vagy pedig All-round/General Counselor-ként. Mindkét szerepben az lesz a feladatod, hogy különböző korú táborozóknak vezess egy vagy több foglalkozást.

 • Activity Counselor
  Egy specifikus foglalkozást fogsz vezetni, vagy egy speciális területen fogsz dolgozni (például: szárazföldi sportok, vízpart, szabadtéri kaland, előadó művészet vagy kézműveskedés). Ez a saját tapasztalataidon és előképzettségeden fog alapulni.
 • All-round/General Counselor
  Ha elegendő általános tudással rendelkezel és van tapasztalatod több területen, egy tábor felvehet, mint All-round/General Counselort. Amennyiben nem jeleskedsz egy sportban/tevékenységben sem, a jelentkezési lapodon a lehető legtöbb témát kell megjelölnöd, amelyekben van valamennyi tapasztalatod.

ESTE

Gyermekfelügyelőként  a feladataid közé fog tartozni az is, hogy segíts az esti programok lebonyolításában. Ezek lehetnek csak a saját kabinod számára kitalált programok, lehetnek néhány kabin közös programjai, de lehet az egész tábor számára készült esti program is.

Példák az esti programokra
Capture the Flag
Talent Show
International Night
Campfires
Dance/Disco
Bingo/Casino night
Movie Night
Vespers
Night Hikes
Skits
Concerts
Cookouts
Cabin Nights

TAPASZTALAT GYEREKEKKEL

Fontos, hogy legyen valamennyi tapasztalatod gyerekekkel például korrepetálás, sport oktatás vagy gyermekfelügyelet. Ez növeli az esélyeid, amikor a tábor igazgatók nézik a jelentkezésedet, valamint biztosít arról is, hogy kész vagy egy nyári tábori élményre. Ha még nincs tapasztalatod gyerekekkel, kezdd el most!

Soha sem lehet elég tapasztalatod, szóval, ha van szabad időd, miért ne növelnéd még a saját esélyeid azzal, hogy új tapasztalatokat gyűjtesz (pl. önkénteskedés iskolákban, klubokban)?

ACTIVITY COUNSELOR SKILLS

Nem kell, hogy olimpiai bajnok légy! – A jó hír az, hogy a legtöbb esetben, az a tapasztalat, amit otthon szereztél azzal, hogy hobbi szinten űzted, helyi csapatban, klubban vagy az egyetemen játszottál a barátaiddal, elegendő lesz arra, hogy gyerekeket taníts a táborban, vagy segíts nekik az adott sportban/tevékenységben való fejlődésben. Mindegyik sportot és tevékenységet írd be a jelentkezésbe, amelyben bárminemű tapasztalatod van. Ne feledd, hogy a táborban mindenütt segítened kell, ha szükség lesz rá.

Szakmai gyakorlat/elfogadott tantárgy a sulidban – Tanár szakos vagy? Szükséged van nyári szakmai gyakorlatra a sulidban? Amennyiben igen, ez egy nagyszerű lehetőség, hogy összekösd a vidám munkát a gyakorlattal. A táborok boldogan igazolják és értékelik a munkádat.

Ez arra is egy jó alkalom, ha tesit, pedagógiát vagy gyermekekkel foglalkozó tárgyat tanulsz, hogy a tanteremben elsajátított elméletet gyakorlatban is alkalmazd egy más kultúrával rendelkező idegen országban, amely kiválóan fog mutatni az önéletrajzodban és jól jön majd a jövőbeni munkakereséshez!

A legkeresettebb foglalkozások listája ITT érhető el.

Lista az oktatható foglalkozásokról

Performing Arts
Choreography
Circus
Costume/Set Design
Dance
Drama
Fashion/Clothing Design
Guitar
Magic
Music
Piano
Radio Amateurs
Singing
Theater/Stage Manager
Video Production

Arts & Crafts
Batiking
Cartooning
Ceramics/Pottery
Glass Blowing
Graphic Arts
Jewelry Making
Leather Work
Metal Smithing
Nature Craft
Painting
Photography (Film/Digital)
Rocketry
Screen Printing
Sculpture
Stained Glass
Tie-dyeing
Woodworking

Waterfront
Boat Driving
Canoeing
Crew Rowing
Diving
Fishing
Jet Skiing/Sea Doo/Personal Watercraft
Kayaking
Kneeboarding
*Lifeguard (Surf and/or Pool)
Rowing
Sailing
Scuba Diving
Surfing
*Swimming
Wakeboarding
Waterskiing
Whitewater Kayaking
Whitewater Rafting
Windsurfing
*Ha van az American Camping Association által kiállított úszómesteri vagy úszás oktatói bizonyítványod, akkor akár plusz $200-t is kereshetsz. Keresd fel az ACA oldalát, ahol megnézheted melyik képesítések érvényesek.

Land Sports
Aerobics
American Football
Archery
Baseball
Basketball
Fencing
Field Hockey
Fitness Instructor
Football/Soccer
Golf
Gymnastics
Lacrosse
Martial Arts
Pilates
Riflery
Roller Hockey
Rugby
Skateboarding
Softball
Tennis
Volleyball
Yoga

Outdoor Skills/Adventure
Abseiling/Rappelling
All Terrain Vehicle(ATVs)
Backpacking
Camping
Farm Animal Care
Farming
Go-carts
Hiking/Camping
Horseback Riding (Western/English)
Low/High Ropes
Mountain Biking
Orienteering
Outdoor Cooking
Rock Climbing
Scouting
Trekking
Trip Leader

Degree/Certification
Child Care
Community Services
Counseling
Disability Studies and/or Practical Experience
Lifeguard
Nursing
Occupational Therapy
Outdoor Education
Personal Training
Physical Education
Religious Studies
Social Work
Special Education
Sports Coaching
Sports Science
Swim Instructor
Teaching
Welfare Studies
Ahhoz, hogy ezeket oktassad ilyen tanulmányokat kell folytatnod, vagy kell, hogy legyen belőle diplomád/képesítésed.